Praktijk Winnie Hendriks

Psychotherapie Seksuologie Relatietherapie

Winnie Hendriks

In 2007 studeerde ik af in de klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. De afgelopen dertien jaar heb ik bij landelijke ggz-instellingen zowel kortdurende behandelingen als meer intensieve trajecten aangeboden, gericht op problemen die blijven terugkeren. Ik heb mij in de begin jaren gespecialiseerd tot seksuoloog NVVS. Vervolgens heb ik mij middels de psychotherapieopleiding gespecialiseerd in individuele psychotherapie en relatietherapie. Ik heb ruime ervaring opgedaan met het behandelen van angstklachten, somberheid en een gebrek aan zelfvertrouwen, seksuele- en relatieproblemen, (complexe) traumaklachten en persoonlijkheidsproblematiek. Behandelingen maak ik op maat en kunnen onder andere bestaan uit technieken uit de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en/of EMDR.

Binnen mijn behandelingen kijk ik vooral naar u als persoon; wat drijft u, wat zijn uw krachten en wat zijn uw specifieke behoeftes en wensen. Het is daarbij voor mij van belang dat u zich welkom en gehoord voelt, want dat ligt wat mij betreft aan de basis voor een geslaagde therapie. Mijn werkwijze is erop gericht om samen te kijken naar de ervaringen waarover u vertelt en wat dit voor u heeft betekend, daarbij is het doel om nieuwe inzichten op te doen, waardoor gevoelens uit het verleden minder pijnlijk en belastend zullen zijn. Uitgangspunt van mijn therapie is dat u meer contact gaat maken met uzelf en uw behoeftes, zodat u het leven kunt inrichten zoals u werkelijk bent. Dit zal leiden tot meer levensvreugde.

Mijn motivatie haal ik uit de samenwerking met de cliënt; samen onderzoeken we de achterliggende problematiek. Ik merk daarbij hoe zinvol ik mijn kennis van psychotherapie, seksuologie en relatietherapie kan combineren. Mijn werk blijft voor mij een uitdaging en ik doe het met veel plezier en aandacht, omdat ik dagelijks meemaak hoe boeiend de mens en hoe krachtig een innerlijk proces is. Wat ik van cliënten over het algemeen heb mogen horen is dat ze mij beleven als betrokken, eerlijk en met een vleugje humor.

Winnie Hendriks
Winnie Hendriks

Psychotherapeut, seksuoloog en relatietherapeut